Slide background"Jag känner mig stark idag!. Jag vet att jag kommer att klara detta. Känslan runt omkring mig med den vackra naturen, alla duktiga träningskompisar och de peppande coacherna gör att jag fylls med energi och glädje. För någon månad sedan hade jag aldrig ens tänkt tanken att jag skulle springa uppför den här backen, men idag står jag här och tycker det är helt underbart!"

Vad är Outdoor Challenge?

Konceptet är ett friidrottsbaserat gruppträningsprogram som bedrivs utomhus under 12v, ett tillfälle i veckan och varje pass är 60min. Gruppen består av minimum 6 deltagare upp till maximala 15st.

Träningen bygger som sagt på friidrottens grundpelare löpskolning, hoppskolning, korta intensiva intervaller samt fysträning med kroppen som redskap. Alla pass är förkoreograferade, vilket innebär att passen har en anpassad progression för att vara så säker som möjligt. Allt för att deltagarna ska få ut maximal träningseffekt och möjlighet att successivt bygga upp sin kondition, styrka och koordination utan att dra på sig skador.

Med över 15 års friidrottserfarenhet och 8 år som PT har jag samlat på mig ovärderlig kunskap som har gjort det möjligt att skapa Outdoor Challenge till en oerhört säker och effektiv träningsform som har lockat flera hundra motionärer till att utveckla sin fysik.

För vem?

Outdoor Challenge passar givetvis dig som föredrar att träna utomhus. Är ditt mål att springa Göteborg-varvet, genomföra Klassikern eller bara komma i bra form är OC något för dig. Att träna organiserat i grupp som leds av tränare med gedigen erfarenhet och engagemang, kommer ta din träning till en helt ny nivå. OC är tufft, men alla kan träna på sina egna villkor.

Outdoor ChallengeXTRA är kursen för dig som vill ta din träning till nästa nivå. Här får du träna som en friidrottare med motståndslöpning, häckskolning, löpskolning, medicinbollsstyrka och intervaller. XTRA riktar sig till dig men en god träningsbakgrund och viljan att ta i lite extra.

Outdoor ChallengeSTRENGTH. Passar dig som vill fokusera på styrketräning i högt tempo med redskap som kettlebell, TRX, medicinbollar, gummiband och kroppen som redskap. Strength riktar sig till alla som vill stärka upp sin kropp.

Outdoor ChallengeRUNNING. Du som vill fokusera på att ta din löpning till en ny nivå ska absolut anmäla din till running grupperna. Här ligger fokus på att förbättra din tid på milen upp till halvmarathon med hjälp av förbättrad löpteknik och smarta intervallpass. OCrunning60 passar dig som ligger runt 60min på milen och OCrunning50 riktat sig till dig som springer milen på runt 50min. Givetvis kan du som springer på 65 eller 45min också vara med. Kontakta oss om du har frågor eller är osäker på vilken grupp du ska tillhöra. Vi rekommenderar alla att använda en pulsklocka med GPS funktion och vi rekommenderar Suunto – se Suuntoshopen.

Outdoor ChallengeBASIC. Under detta program sänker vi intensiteten en aning och lägger än mer fokus på teknik, trygghet och att våga prova träning utanför sin komfortabla zon. Passar dig som inte har speciellt mycket träningserfarenhet men som gärna tränar utomhus tillsammans med andra och med coachning från engagerade tränare.

Outdoor ChallengeKIDZ 10-12 och 13-15 – Är träningen som anpassats för respektive åldersgrupp. Fokus ligger på att ge barnen och ungdomarna koordination, kroppsuppfattning, bättre kondition och starkare kroppar. Ett jättebra komplement till alla som idrottar eller ett riktigt bra träningsprogram för de som inte rör på sig speciellt mycket.

Outdoor ChallengeSENIOR – Ett träningsprogram som syftar till att klara av vardagens utmaningar med mer energi och starkare kroppar. Sjukvården kommer hålla oss vid liv så länge det bara går men frågan är hur du vill må? Vi tränar koordination, styrka, rörlighet och kondition anpassat för dig över 60år.


Var håller vi till?

Hösten 2016 kör vi på följande platser:
Torslanda, Hästervik, Onsala, Sisjön och Påvelund.

Se våra schema för exakt plats och tid. På sidan ”Här finns vi” kan du se mer exakt på en karta var vi håller hus

Vill du att vi ska starta grupper i närheten där just du bor? Kontakta mig fredda@ptontherun.se

Anmälan

För att anmäla dig till skickar du ett email till fredda@ptontherun.se och anger vilken grupp – plats – tid ni vill tillhöra.
Du kan även anmäla dig här, direkt via hemsidan.

Anmälan skall vara oss tillhanda innan 21 Augusti.

Pris

Ett 12-veckors program med träning en gång i veckan a 60min kostar 2000 kr och faktureras till dig.

Outdoor ChallengeKIDZ kostar 1500 kr

Fakturan ska vara betald innan programstart.

Vi tränar en gång i veckan, i 60 min under 12 veckor.

Outdoor Challenge på träningsanläggningar:

Vill ni som träningsanläggning tjäna mer pengar på era befintliga medlemmar? På ett enkelt och riskfritt sätt kan ni genom mig erbjuda denna populära träningsform. Outdoor Challenge lanseras nu ute i Sverige som ett licenskoncept på träningsanläggningar. Är du ägare eller chef på en anläggning så tveka inte att kontakta mig så berättar jag mer.

Fredrik Steen
Grundaren av Outdoor Challenge.  Träningserfarenhet: FD. elitsatsande friidrottare med flertalet medaljer från ungdoms-juniormästerskap i friidrott. Har jobbat som personlig tränare sen 2006 och driver företaget PT on the run.